ЦІКАВА ПОДОРОЖ

Похмурі листопадові дні- не найкращий час для відпочинку. Але старшокласники нашої школи вирішили інакше. Тож не побоялися вирушити у дводенну мандрівку під час осінніх канікул. Нам вдалося побачити столицю Буковини - Чернівці, а також дві найвідоміші фортеці України - Хотинську та Кам'янець-Подільську. Чернівці - одне з найдавніших та наймальовничіших міст України. Його назва походить від кольору дерев'яних укріплень, які сотні років тому оточували місто. Наша екскурсійна група познайомилась з архітектурою, історією Чернівців, побувала у місцевому університеті - колишній резиденції релігійних діячів Буковини.

Наступною зупинкою став Хотин. Цікавим відкриттям для багатьох із нас стало те, що відома фортеця збудована була не для військової справи, а для охорони торгівельних шляхів. Тому вона знаходиться не на пагорбі, а в долині Південного Бугу. Фортеця пов'язана з іменем гетьмана Петра Сагайдачного. Саме в цих місцях гетьман розбив велике турецьке військо. Найбільш енергійні члени нашої групи не побоялись власними ногами й руками випробувати стрімкі пагорби й урвища, на яких побудована фортеця..

На противагу Хотинській Кам'янець-Подільська фортеця розміщена на пагорбі. Ще Кам'янець-Подільський запам'ятався старовинними церквами та соборами. Так невеличка церква Миколи Чудотворця датується XIV ст., а собор Петра і Павла - XVI ст. Вразив турецький мінарет біля собору, який турки прибудували до костьолу після завоювання міста. У самій фортеці, долаючи старовинні кам'яні сходи, заглядаючи у вікна-бійниці, екскурсанти розглядали старовинні козацькі й турецькі люльки, а також ошатно оздоблені православні й католицькі вівтарі.

Всі повернулись з гарними враженнями і ще декілька днів не переставали розповідати про побачене. Підготувала і організувала цю поїздку учитель української мови та літератури, класний керівник 8 класу Скалига Ольга Миколаївна. Хочеться їй подякувати і побажати ще побільше подібних екскурсій!

/Files/images/DSCN5683.JPG /Files/images/DSCN5688.JPG /Files/images/DSCN5689.JPG /Files/images/DSCN5772.JPG /Files/images/DSCN5748.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 26 Січня 2022

Цей сайт безкоштовний!